Aamulla varkain kävin vaakalla: hui hirvitys, kun menee nyt plussalle. Apua, uskallanko loppuviikosta syödä olleskaan? No, kaks päivää vielä aikaa tsempata, viralliseen punnituspäivään.

Aamupala 7.10: kahvia tuttu mukillinen ja ruispala keijulla. Appelsiini. Toinen kuppi kahvia koululaisten lähdettyä, noin kello 8.15 ja söin kaksi lusikkaleipää. (Himo iskee heti, jos antaa yhdelle makealla luvan, kohta pitää saada toinenkin ja sitten taas hetken päästä... Inhottavaa.)

Päiväkahvi 12.20. Mukillinen kahvetta ja kaksi paahdettua ruispalaa. Nams, että maistuu paahdettuna niin hyvälle. Jälkuruuaksi porkkana.

Tänään oli yhden lapsen synttärit ja sen kunniaksi söin iltapäivällä palan täytekakkua. Tyttö itse oli sen eilen tehnyt. Välissä oli valkosuklaatäyte ja päällä marsipaanikuorrutus. Tosi hyvää, eikä mitenkään makeaa.

Kinkkusuikaleista tein keiton vastaavaan tapaan kuin nakkikeitto tehdään. Ensimmäistä kertaa kokeilin ja maistui hyvälle. Söin lämpimän ruuan kello 17.20. Lisäksi rasvatonta maitoa 2 desiä ja yksi ruisleipäpala 17%:lla edam-juustolla ja keijulla.

Iltateen aika kello 20.30. Teetä mukillinen ja ryvita-näkkäri edam-juustolla.

Siinäpä eväät. Muuta kuulumisia: tänään olisi ollut aikaa sauvakävelylle, mutta olen viikon katsellut todella flunssaisia lapsia ja nyt se tauti tuntuu tulevan itsellekin. Palelee ja jäseniä särkee. En uskaltanut vajaan 20 asteen pakkaseen lähteä rehkimään, kun kiusana oli vielä navakka tuuli. Sen sijaan tein pihalla lumitöitä perinteisellä menetelmällä eli käsikolalla. Työn touhussa oli reilun tunnin ja siinä sitä olikin, kun lunta on puskenut kaksi päivää putkeen. Osa pihasta jäi edelleen kolaamatta, no huomenna sitten loput. Siinä kolatessa alkoi keuhkoihin pistämään eli päätös jättää sauvakävelylenkki väliin oli ihan oikea. Pihassa sentään olin suojassa enimmältä tuulelta. Ulkoilun jälkeen nakkasin yhden valkosipulikynnen naamaan, jos sillä olisi edes jotain vaikutusta.