Kinkku on syöty ja suklaata naposteltu, liian ankarahan ei saanut olla. Yhden ainoan suklaarasian ostin perheelle, mutta muutama tuli lahjaksi ystäviltä ja sukulaisilta. Kaikkiaan konvehteja oli 4 laatikkoa, eli ei kovin paljoa aikaisempiin jouluihin verrattuna. Vaakalla kävin viikon aikana kaksi ylimääräistä kertaa, jotta pysyisi homma kontrollissa. Pysyihän se. Nimittäin lupasin maksimissaan 2 kiloa painon nousta ja se nousi ainoastaan 100 grammaa. : ) Eli näytti tänäaamuna 96,3kg. Mittanauhaa pyöräytyin vyötäröllä joulun aikaan ja ne lukemat tuntuu kovasti laskeneen. Ei tullut laitettua mihinkään muistiin, joten lupaan päivän valjettua mittailla uudestaan ja päivitellä ne sentit katoaa-sivulle. Edit. No nyt ne mitat löytyy sivulta...

Uusi vuosi alkaa minulla entistä tarkemmalla seurannalla. Ihan alkuun käyn 31.12 sokerirasituksessa, koska olen sairastanut raskausajan diabetestä ja 2.tyypin sairastumisriski on todella korkealla. Samalla kertaa minulta otetaan elämäni ensimmäiset rasva- ja kolesteroliarvot. Vertailua en saata vuoden takasiin tehdä, vaikka olisi kiva tietää, onko tässä yhtään tervehdytty. Siis että vuosi sitten painoin yli 20 kiloa enemmän! En saata uskoa itsekään, että sellaisen määrän olen onnistunut pudottamaan! Minusta se kertoo paljon siitä, että olen "joka saralla" tervehtynyt. Ehkä joskus jaksan näitä syitä lihavuuteni pohtia täällä. Nyt ei ole innostusta sitä tarinaa kirjoittamaan.

  • Vuoden alusta otan lautasmallin käyttöön eli tällä tarkoitan nyt siirtymistä isosta ruokalautasesta pieneen kakkulautaseen. Jospa saisin sillä keinolla ruoka-annosten kokoa pienemmiksi, se kun on tuntunut hankalalta ja sieltä olisi varaa napsia ylimääräisiä suupaloja pois.
  • Liikuntaa lupaan lisätä, mutta oman voinnin mukaan. Nyt muutaman kerran hölkkääkin koettaessa on tuntunut älyhyvältä, toivottavasti pystyn sitä jatkamaan!
  • Suklaa/karkkilakko alkaa. Ei tarkoita ehdotonta lakkoa, vaan sitä että en itse osta. Jos joku tarjoaa, niin voin ottaa.

Näillä mennään kohti uutta ja hoikempaa vuotta! Ensi vuoden jouluna vaaka näyttää 75 kg, se on vuoden tavoite, lopputavoitteeseen jää siten vielä 5 kiloa, jotka sitten lähtee vuonna 2010. Lujasti tässä töitä saa lukeman eteen tehdä, mutta nyt onnistun! Piste!