Nyt kävin oikealla lenkillä. En tosin vieläkään uskaltanut kävellä kovin reippaasti, mutta kuitenkin oli jo oikea lenkkeily eikä mikään happihyppely. 4,5km sauvakävelyä ja aikaa kului 50 minuuttia. Hyvä, kunto kesti, vaikka jossain vaiheessa keuhkoissa tuntui ilkeä pistely. Ei muuta kuin vauhtia hitaammaksi ja pistely loppui siihen. Pikkuhiljaa tässä kuntoudutaan. Hymy

Lupasin kolmannen viikon vinkkejä. Tällä viikolla ohjeita onkin vino pino, mutta kerron muutaman omasta mielestäni tärkeimmän.Pisteiden käytössä kehoitetaan käyttämään ne terveellisesti. Eli vaikka jokaista päivää kohti on tietty pistemäärä, jonka periaatteessa saisi käyttää miten tahansa, niin järkevintä laihduttamisen kannalta on käyttää ne niin, että ruokaympyrän lohkot tulee käytettyä oikeaoppisesti. Ruokaympyrä on varmasti kaikille tuttu,siitä en tässä paasaa.

Säännölliset ruokailuajat helpottavat laihduttamista. Minulle tämän noudattaminen on aika helppoa,kun työskentelen toistaiseksi kotona ja pystyn suunnittelemaan päiväni ruokailujen mukaan. Haastetta riittää ainakin heille,ketkä työskentelevät vuorotöissä. Haastetta minullakin on niinä päivinä,jolloin työmaani siirtyy kodin ulkopuolelle, keskimäärin 6-7 päivänä kuukaudessa.

Kolmantena asiana nostan esille riittävän veden juonnin. Vettä pitäisi juoda ainakin 8 lasillista päivässä. Minä olen opetellut veden juontiin silloin,kun kävin virallisesti Painonvartijoissa. Juon jokaisen wc-käynnin jälkeen ja aina,kun teen ruokaa tai työskentelen muutoin vesihanan lähettyvillä.Pääsääntöisesti minulla menee vettä tarpeeksi.

En malta olla hehkuttamatta vielä liikunnan osuutta. Hyötyliikuntaa kannattaa harrastaa joka päivä: ruokakaupan oven eteen ei kannata autoa parkkeerata, kävele kauppaan mielummin parkkipaikan perimmäisestä nurkasta. Portaat hissin sijasta, bussille voi kävellä toiseksi lähimmällekin pysäkille jne... Jokainen löytää varmasti omat tapansa liikkumisen lisäämiseksi. Tuolla alemmassa postauksessa jo pohdin syitä,miksi liikunnan aloittaminen on (minullekin) vaikeaa. Minä olen sitä mieltä,että se on kiinni vain omien korvien välistä.Jos oikeasti haluaa lähteä vaikka lenkille,niin kyllä siihen sitten aikaa löytyy vaikka kivenkolosta. Kun liikkumisen jälkeistä hyvää oloa on saanut kokea muutaman kerran,niin tulee huono olo,jos joutuukin jättämään syystä tai toisesta liikunnan väliin. Sairastelujen jälkeen maltti on AINA valttia. Itse olen yhden kerran kokenut sydänlihastulehduksen, toipuminen siitä kesti useamman kuukauden. Liikunnan liian nopea lisääminen on suuri rasite elimistölle, enkä halua riskejä nytkään ottaa. Mutta tämä tällä kertaa, ohjeita olisi ollut tuplasti enempikin, mutta enpä ole varma,saako niitä tällalailla "levitellä".