Väliaikatietoja toisesta pisteiden laskuviikosta. Ensimmäiseksi kiitos uusista kommenteista. Suvi halusi että ottaisin sähköpostiin yhteyttä, jos kiinnostaa. Vastaukseksi kerron tänne, että en halua sähköpostitukea. Jos haluat kannustaa, niin jää seuraamaan blogiani ja jätä kommenttia. Vielä parempi, jos sinulla itselläsi olisi blogi, jonne pääsisin kurkkimaan.

Kaisa pyysi vinkkejä. Ehkä paras ohje tässä 2.viikon materiaalipaketissa on tämä: Sen syöt, minkä ostat. Eli jo kaupassa pitää muistaa, ettei ostoskärryyn kulkeudu vierasvaraa keksipaketeista yms. "kielletyistä". Useinhan siinä käy sitten niin, että omaan suuhun ne sieltä kaapin perukoilta kulkeutuu... Niiden tilalle kun kärryynsä nostaa runsaasti kasviksia ja leiväksi valitsee paahtoleivän sijasta ruisleipää, niin paremmalla tiellä ollaan. Kasviksia voi opetella syömään niin tuoreina kuin pakasteinakin. Esim itse en alkuun tykännyt ollenkaan kaaleista. Nyt on oikein suurta herkkua ruusukaali tai kukkakaali, jos niitä vähän höyryttää. Pakastealtaasta löytyy sellainen valmiste kuin kruunusekoitus, jota tulee aika usein ostettua ja höyrytettyä ruuan lisukkeeksi. Nams, vesi herahti kielelle, kun löysin kuvalinkin... Käykääpä tekin katsomassa, minkälaisesta tuotteesta on kyse. Naposteltavaksi olen ostanut porkkanapussin ja hedelmiä, nyt on appelsiinit halpoja. Niitä meillä on ollut useamman viikon ajan aina tarjolla.

Yksi viikon teemoista on valintatilanteet. Esimerkkinä töihin lähtevä ihminen, jolla on kaksi vaihtoehtoa. Toiseen kassiin hän sujauttaa 50gramman painoisen suklaapatukan, josta menee 6 pistettä. Sanokaapa, jaksaako yhdellä patukalla 8 tuntista työpäivää? Toinen vaihtoehto on pakata kassiin ruisvoileivät, joiden välissä on rasvatonta lihaleikkelettä, lehtisalaattia, kurkkua, paprikaa ja tietenkin sipaisu vähärasvaista margariinia. Lisäksi kassista löytyy porkkana, 2desin purkki rasvatonta marjajogurttia ja 3dl light-mehua.  Näistä eväistä painoa kertyy 700 grammaa, mutta pistemäärä on myös 6. Pitäisi jaksaa työpäivän ajan tällä jälkimmäisellä eväsrepulla. Vallinta on vain sen, joka repun mukaansa ottaa. Näitä valintoja me jokainen joudumme tekemään päivittäin ja olisi hyvä, jos aina pystyisi valitsemaan sen terveellisemmän vaihtoehdon.

Mitenkäs tämä on minun päiviini "natsahtanut"? Olen edelleen kipeänä, lenkkipolulle ei ole asiaa tänäänkään, mutta ehkä uskallan soutulaitteella vähän hommia tehdä. Pari päivää meni ihan totaalisesti maatessa, vaikka ei minulle kuumetta sitten noussut. Keuhkoja raastava yskä ja niskajäykkyyttä "vain". Pelkäsin tiistaina jopa, että minulla olisi aivokalvontulehdus. Olisin mennyt piipaa-autolla sairaalaan, jos olisi kuumetta ollut. Pää ei kääntynyt sitten mihinkään. Nyt on olo sen suhteen parempi, vaikka vieläkään en voi sanoa olevani ihan kunnossa. Pisteiden lasku jäi näinä kahtena lepäilypäivänä tekemättä, mutta enpä syönyt sen kummemmin kuin ennenkään. Paitsi eilen herkuteltiin isännän kanssa kahdestaan irtokarkkeja, kun saatiin kahdestaa olla hetken aikaa. Siitä pussillisesta meni varmasti ylipisteille, mutta saa se joskus mennäkin. Ei tässä kuitenkaan missään kitulinjalla olla... Tänään olen taas ruodussa mukana täysillä ja aamupalan pisteet on jo muistiin merkattu. Nauru